perenontbijt taartje
Ingrediënten voor 4 porties:
4 flinke el havermout (eventueel glutenvrije variant)
2 el koekkruiden
½ tl Keltisch zeezout
2 el blauwe rozijnen
2 el kokosrasp
1-2 geraspte stevige peer
1 rijpe banaan
3 eieren
1 tl vanille extract
roomboter (kokosolie voor een lactosevrij taartje)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een ovenschaal in met kokosolie of (gras) roomboter.
Schep alle droge ingrediënten (ook de rozijnen) door elkaar.
Mix met de staafmixer, de eieren, banaan, vanille en ahornsiroop. Schep de natte ingrediënten goed door de droge. Schep er los de geraspte peer doorheen.
Giet dit mengsel in de ovenschaal en zet deze taart voor ongeveer een half uurtje in de oven.
Variant: 1 appel in kleine stukjes (ipv de peer) en/of een handje gebroken pecannoten (ipv kokosrasp).
Veel succes en geniet er van.
Liefs Suzanne
Bron: https://puurenlekkerleven.nl/recepten/ontbijttaar/