Ingrediënten:

  • 170 gr Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 el honing
  • 1 el citroensap
  • 1 bol knoflook
  • 7 gr verse bieslook
  • snuf peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd een klein stukje van de top van de bol knoflook, zodat je de knoflooktenen een beetje kunt zien.
  • Leg de bol op een stuk aluminiumfolie en bestrooi met zout en olijfolie. Vouw de aluminiumfolie dicht en zet de knoflook in de oven voor 20 minuten op 200 graden, totdat de tenen zacht zijn.
  • Doe de Griekse yoghurt en mayonaise in een kom. Voeg de honing en citroensap toe en meng door elkaar. Knijp de knoflookbol uit boven de kom en meng goed door. Breng de knoflooksaus op smaak met peper, zout en de verse bieslook.
  • Bewaar de zelfgemaakte knoflooksaus afgedekt in de koelkast, voor maximaal 5 dagen.

 

Veel succes en geniet er van.

Liefs Suzanne

Bron: Miljuschka.nl