Mexicaanse blt

Ingrediënten:

4 personen

blt

- 4 plakjes pancetta of engelse bacon
– 2 kipfilets van elk 180gr
– snufje gedroogde oregano en gemalen komijnzaad

Salade
– kropje little gem of bak gemengde salade
– 1 bos radijsjes
– 40 gr feta
– 2 eetl rodewijnazijn
– 2 eetl olijfolie
– ingelegde groene pepers (na keuze)

Guacamole
– 1/2 bosje koriander
– 1/2 Spaanse peper (zonder zaadlijst)
– 2-4 bosui
– 2 eetl rodewijnazijn
– 2 avocado's
– 5 kerstomaatjes

- scheutje citroen (of limoen) sap

Bereiding:

Bak de pancetta goud bruin en leg even apart.

Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier en hussel ze met peper, zout, oregano en komijn door elkaar.

Vouw het papier over de stukken kip heen en sla ze met een deegroller tot een dikte van ongeveer 1.5cm.

Leg de filets in de pan en bak ze goud bruin en gaar.

Leg het stokbrood in de oven.

Snijd het kropje sla in smalle partjes, halveer de radijsjes, leg ze op een hoopje op een plank en strooi er de genipte tuinkers en de verkruimelde feta over.

 

Roer de azijn en olijfolie met een snufje zout en peper in een kleine kom door elkaar en zet het kommetje naast een hoopje groene pepers op de plank.

Pulseer het grootse deel van de koriander, de Spaanse peper  en de schoongemaakte bosui in een keukenmachine tot een behoorlijk fijn mengsel.

Voeg de geschilde avocado, de tomaatjes en een scheutje citroensap erbij.

Pulseer nogmaals kort en breng de guacamole op smaak.

 

Leg de krokante pancetta terug in de koekenpan om op te warmen.

Haal het brood uit de oven en snijd het in de lengte doormidden.

Schep de guacamole op het brood en leg er wat sla over.

Snijd de kip en pancetta in reepjes, beleg het brood er mee.

Sprenkel er wat sap uit de pan over en strooi er de rest van de blaadjes koriander op.

 

Smakelijk!

Liefs Suzanne

Bron: Jamie Oliver 15 minutes