uiensoep
Ingrediënten:
Voor 1 persoon:
Scheutje olijfolie
250 g uien, in dunne ringen gesneden
1 teentje knoflook, geperst
500 ml kippenbouillon
75 ml droge witte wijn
1 laurierblad
1 takje tijm
Peper en zout
Bereiding:
1. Verwarm olie in een soeppan en voeg de ui en knoflook toe.
2. Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 25 minuten, of totdat de uien diep goudbruin zijn en beginnen te karamelliseren. 3. Voeg de bouillon en de wijn toe en breng aan de kook. Voeg het laurierblad en de tijm toe en breng op smaak met peper en zout. Doe een deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes pruttelen.
4: Verwijder het laurierblad en het takje tijm en proef of de soep goed van smaak is.
Lekker met de soepstengels!
Veel succes en geniet er van.
Liefs Suzanne
Bron: https://www.foodsisters.nl