Ingrediënten:

4 personen

  • 3  kipfilets
  • 3 el vissaus
  • 500 ml kokosmelk
  • 500 ml water
  • 5 cm laos
  • 1  serehstengel
  • 6 limoenblaadjes of kafirblaadjes
  • 4 cm gemberwortel
  • 1  rode peper
  • 250 g oesterzwammen (eventueel aanvullen met kastanje paddenstoelen)
  • 1 el rietsuiker
  • 1  limoen
  • noedels indien gewenst

Bereiding:

Noedels koken volgens de gebruiksaanwijzingen

Stap 1:

Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de helft van de vissaus. Laat circa 2 uur marineren.

Wil je het jezelf iets makkelijker maken, kies dan voor Fairtrade Original Kruidenpasta voor Thaise tom kha soep. Maar voeg vooral wel de gember, serehstengel, limoenblaadjes en een scheutje vissaus toe.

De laos en rietsuiker heb ik achterwegen gelaten bij gebruik van de kruidenpasta.

Stap 2:

Breng de kokosmelk met het water aan de kook. Snijd de laos in plakjes. Snijd de onderkant en het groen van de serehstengel en snijd de serehstengel in stukjes. Schil en snijd de gember in grove stukken.

Stap 3:

Voeg de gember, laos, sereh en de limoenblaadjes toe aan de soep. Laat circa 15 minuten koken op laag vuur. Als de soep te dik wordt verdun deze dan met een scheutje water.

Stap 4:

Snijd de rode peper in ringen en voeg toe naar smaak. Scheur de oesterzwammen door en snij de kastanje paddenstoelen in plakjes. Voeg de oesterzwammen, kastanje paddenstoelen en de kip toe aan de soep.

Stap 5:

Breng op smaak met de resterende vissaus, rietsuiker en het sap van de limoen.

 

Smakelijk!

Liefs Suzanne

 

Bron: 24Kitchen