kokos bollen

Ingrediënten:

(6-7 stuks)

3 eiwitten
1 banaan
150 gr kokosrasp
Snuf zout

Nodig; ijsschep, mengkom, oven,

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Pureer de banaan glad met een staafmixer. Roer de kokos en een snuf zout hier doorheen.

Klop in een vetvrije kom (die maak je schoon met iets citroensap) de eiwitten tot stevige pieken. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden, zonder dat het eiwit eruit loopt.

Spatel de eiwitten nu voorzichtig door het kokosmengsel.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Vorm met een ijsschep zo’n 6-7 bollen van het kokosmengsel.

Bak de kokosbollen in 15 minuten goudbruin in de oven.

Je kunt de kokosbollen luchtdicht ongeveer 4 dagen bewaren.

 

Veel succes en geniet er van.

Liefs Suzanne

Bron: http://uitpaulineskeuken.nl/2015/01/kidsproof-gezonde-kokosbollen.html