
MIHOEN SINGAPORE
Ingrediënten:
4 personen
- 250 g mihoen
- 200 g gepelde rauwe garnalen
- 2 tot 4 speklappen
- 1 zakje red pork (char siu) marinade of ...(toko)
- 1 winterpeen
- 3 bosuitjes
- 1 paksoi
- 1 gele paprika
- 2 tenen knoflook
- 3 cm gember
- knoflookolie of neutrale olie
- 3 el kerriepoeder (massala) (ik voegde ook 1 tl Kurkuma toe)
- 200 g taugé
- flink wat witte peper
- 3 el sojasaus
- Optioneel: gedroogde garnalen.
Bereiding:
1. Snij de speklappen in smalle reepjes en bak deze in de pan.
2. Kook de mihoen, ik gebruikte roerbakmie, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat goed uitlekken
3. Halveer de garnalen in de lengte indien nodig.
4. Rasp de peen. Snijd de bosuien en paksoi in schuine repen. Maak de paprika schoon en snijd in repen. Pel en snijd de knoflook grof. Rasp de gember of snijdt heel fijn.
5. Verhit de wok. Doe er een scheut (knoflook)olie in. Roerbak de gember en knoflook. En voeg de kerrie erbij. Voeg na een minuut de groenten erbij en roerbak. Ik voegde dit allemaal bij de gesneden spek
6. Voeg de garnalen erbij en roerbak nog een minuut.
7. Roerbak tot slot de mihoen mee.
8. Breng op smaak met witte peper en sojasaus.
9. Serveer de mihoen Singapore in kommen.
Smakelijk!
Liefs Suzanne