toastjes

Ingrediënten:

(voor zo’n 30 stuks)

- 25 gr. gebroken lijnzaad

- 175 gram amandelmeel  (of zoals ik gebruikte: 50gr amandeelmeel en 75gr boekweitmeel) 

- 1 ei (los geklopt)

- 1 eetl. kokosolie (optioneel) (heb ik wel toegevoegd) 

- 4 zongedroogde tomaatjes (zeer fijn gesneden)

- 10 verse blaadjes basilicum (zeer fijn gesneden)

- ½ tl. kurkuma

- flinke draai zwarte peper

- 2 eetl. sesamzaad

- snuf Keltisch zeezout

- gedroogde Italiaanse kruidenmix, uipoeder, knoflookpoeder (optioneel)

 

    Nodig; oven, bakblik, bakpapier

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 175 graden.

    Doe alle ingrediënten in een kom en kneed er een deeg van.

    Rol het deeg tussen 2 bakpapiertjes uit totdat ze heel dun zijn, ongeveer 3 á 4 mm.

    Snijd het deeg met een (pizza) mes in 25/30 stukjes. Leg het deeg op het bakpapier op een bakplaat.

     

    Bak de crackers op 175 graden in circa 13 á 14 minuten knapperig.

    Breek ze voorzichtig los, draai ze om en bak ze nog 2 minuten.

     

    Laat ze goed afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte box.

    Op de bakdag zelf zijn ze het lekkerst!

     

     Veel succes en geniet er van.

    Liefs Suzanne

    Originele bron: http://puurenlekkerleven.blogspot.nl/2013/06/toffe-toastjes.html