toastjes
Ingrediënten:
(voor zo’n 30 stuks)
- 25 gr. gebroken lijnzaad
- 175 gram amandelmeel (of zoals ik gebruikte: 50gr amandeelmeel en 75gr boekweitmeel)
- 1 ei (los geklopt)
- 1 eetl. kokosolie (optioneel) (heb ik wel toegevoegd)
- 4 zongedroogde tomaatjes (zeer fijn gesneden)
- 10 verse blaadjes basilicum (zeer fijn gesneden)
- ½ tl. kurkuma
- flinke draai zwarte peper
- 2 eetl. sesamzaad
- snuf Keltisch zeezout
- gedroogde Italiaanse kruidenmix, uipoeder, knoflookpoeder (optioneel)
Nodig; oven, bakblik, bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed er een deeg van.
Rol het deeg tussen 2 bakpapiertjes uit totdat ze heel dun zijn, ongeveer 3 á 4 mm.
Snijd het deeg met een (pizza) mes in 25/30 stukjes. Leg het deeg op het bakpapier op een bakplaat.
Bak de crackers op 175 graden in circa 13 á 14 minuten knapperig.
Breek ze voorzichtig los, draai ze om en bak ze nog 2 minuten.
Laat ze goed afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte box.
Op de bakdag zelf zijn ze het lekkerst!
Veel succes en geniet er van.
Liefs Suzanne
Originele bron: http://puurenlekkerleven.blogspot.nl/2013/06/toffe-toastjes.html