pollo de mi tia carmela
Ingrediënten:
2 eetl. olijfolie
4 kippenpoten of 8 kippendijen
1 theel. gemalen komijn
1 grote rode ui, fijn gesnipperd
2 wortelen, geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
4 grote tomaten (eventueel zondervel en pitjes en fijn gehakt)
300 ml kippenboullion (van goede kwaliteit)
rijst
avocado
zout en vers gemalen peper
Bereiding:
Verhit de olijfolie in een diepe, brede pan op halfhoog vuur.
Voeg de stukken kip toe en bak ze rondom bruin.
Bestrooi nadat je de kip hebt omgedraaid de gebakken kant met wat zout en peper en de helft van de gemalen komijn.
Haal de kip uit de pan als alle kanten een diepe goudbruine kleur hebben.
Doe de ui en wortelen in de pan en bak ze tot ze licht zijn gekaramelliseerd.
Voeg de knoflook toe, bak alles een paar minuten.
Voeg de tomaten toe.
Zet het vuur iets hoger en bak alles nog een paar minuten totdat de tomaten uit elkaar zijn gevallen en iets van het sap is verdampt.
Leg de kip terug in de pan, strooi de resterende komijn erover en schenk de kippenboullion erbij.
Breng alles aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 45 minuten zachtjes stoven tot de saus is ingedikt en het vlees bijna van het bot valt.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Desgewenst kun je een avocado prutje toevoegen (prakken en mengen met peper, zout en klein scheutje citroen)
Veel succes en geniet er van.
Liefs Suzanne