Bastogne boterkoek

Ingrediënten:

 

  • 130gr bastogne koeken
  • 300gr zachte boter
  • 100gr witte basterdsuiker
  • 100gr suiker
  • 300gr bloem
  • 1 ei - geel

Nodig; bakvorm vierkant 20x20cm, bakpapier, oven 

 

 

Bereiding:

Vermaal de bastogne koeken tot kruim.

Kneed de boter, witte basterdsuiker, suiker, bastogne kruim en bloem tot een soepel deeg.

Bekleed de bakvorm met bakpapier.

Druk het deeg hierin plat en glad met een natte lepel.

Maak met een vork een ruitpatroon.

Meng het eigeel met een beetje water en bestrijk de koek hiermee

Verwarm de oven voor op 170 ºC.

Bak de boterkoek ca. 45-50 minuten

 

Veel succes en geniet er van.

Liefs Suzanne

Bron: www.chickslovefood.com/recept/bastogne-boterkoek