pindakaas-havermoutkoekjes
Ingrediënten:
2 hele rijpe bananen (260 gram, denk bruin!)
1 el lijnzaad + 3 el warm water
30 g pindakaas (volgende keer gebruik ik 50gr)
80 g havermout
60 g bloem
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel (volgende keer gebruik ik 1,5 tl)
15 g kokos
20 g rozijnen
eventueel stukjes pure chocolade toevoegen
Nodig; mengkom, bakpapier, eventueel ijsschep, oven
Bereiding:
(voor ongeveer 15 koekjes)
Meng het lijnzaad met het warme water en laat 5 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Prak de bananen fijn in een kom.
Voeg de lijnzaad en pindakaas toe en roer goed.
Voeg de bloem, havermout, bakpoeder en kaneel toe en roer even.
Roer de kokos en rozijnen erdoor (en eventueel stukjes pure chocolade).
Vorm kleine hoopjes beslag op de bakplaat
Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn
(Ik heb ze 25 minuten gebakken. Let op! koekjes blijven een beetje zacht)
Veel succes en geniet er van.
Liefs Suzanne