Surinaamse nasi

Ingrediënten:

3-4 personen

500gr basmati rijst

1 winterpeen

250 erwten (fijn, diepvries)

250 kipfilet in kleine stukjes gesneden en even in kippenbouillon gekookt

5 eetl Nasi Trafasie (FajaLobi > Toko)

1 tl Trassie Trafasie (FajaLobi > Toko)

boter /olie om te bakken

eventueel: wat gesneden prei

Bereiding:

Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzingen

Kippen stukjes even gaar koken in kippenbouillon (vocht kun je bewaren als basis voor soep of saus) en afgieten

Wortel (en prei) bakken in boter/olie, erwtjes toevoegen en alles ongeveer 5 minuten roerbakken

Kippenstukjes toevoegen en 2 minuten mee bakken.

5 eetl Nasi Trafasie en 1 tl Trassie Trafasie  toevoegen en alles ongeveer 5 minuten roerbakken.

Goed blijven omscheppen

Vervolgens de gekookte rijst toevoegen en alles heel goed mengen. Alle rijstkorrels moeten een bruine kleur hebben.

 

 Smakelijk!

Liefs Suzanne

 Lekker met zoetzure kommer, kroepoek, eireepjes, Surinaamse kip of Indische saté