pulled pork uit de slowcooker

Ingrediënten 4-6 personen:

  • 1 kilo Schouderkarbonade
  • 200 ml water
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 250 ml barbecuesaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 3 theelepels gedroogde tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels cayennepeper

Voor de saus:

  • Braadvocht uit de slowcooker
  • 3 volle eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 2 volle theelepels Dijonmosterd
  • Ter garnering: 4 handjes rucola

 

Bereiding:

Snijd de ui in stukjes van ongeveer een centimeter groot en hak de knoflook fijn. Leg op de bodem van de slowcooker en verdeel hierover de resterende ingrediënten, behalve het vlees. Kruid met peper en zout en roer goed door.

Leg het vlees in de pan en breng eveneens op smaak met peper en zout. Leg de deksel op de pan en zet de slowcooker op de hoogste stand gedurende vijf uur.

Zeef het vlees en bewaar in de pan van de slowcooker. Breng het braadvocht in een pannetje aan de kook en voeg de bruine suiker en mosterd toe. Laat een derde inkoken of totdat de saus mooi stroperig begint te worden.

Trek het vlees uit elkaar met twee vorken en meng met een paar eetlepels van de saus.

 

Veel succes en geniet er van.

Liefs Suzanne

 

Bron: https://www.culy.nl/recepten/culy-homemade-pulled-pork-uit-de-slowcooker/