courgetti met zalm
Ingrediënten:
Voor 2 personen
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 handjes rucola
- 1 avocado
- 4 el plantaardige room
- sap van 1/2 limoen
- 2 stukken zalmfilet
- boter om zalm in te bakken
- Parmezaanse kaas
- peper
- zout
- olie om in te bakken
Nodig: spiraalsnijder, wokpan
Bereiding:
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
Draai met de spiraalsnijder mooie spaghetti slierten van de courgettes, zorg dat ze niet al te lang zijn! Zet even apart.
Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak dit fijn. Meng met de plantaardige room en wat limoensap en breng op smaak met peper, zout en oregano.
Bak de zalmfilet in de boter en/of olie.
Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en bak even mee. Voeg courgette toe en bak ongeveer 3 minuten mee. Schep regelmatig om!
Schenk nu de avocadosaus over de pasta, schep de rucola er door, leg de zalm on top en serveer met wat Parmezaanse kaas.
Veel succes en geniet er van.
Liefs Suzanne
Bron: http://www.mindyourfeed.nl/recepten/diner/courgette-spaghetti-met-avocado-en-zalm/