Mosselen spaanse wijze

Ingrediënten:

2 personen

  • 2 kg mosselen
  • 1  ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2  trostomaten
  • 1  chorizo
  • 1/2 bos bladpeterselie
  • olijfolie om in te bakken
  • 200 ml witte wijn

Bereiding:

24 MINUTEN

  1. Was en controleer de mosselen. Gooi drijvende mosselen, kapotte exemplaren en mosselen die niet sluiten na een tikje weg.
  2. Pel en snipper de ui

  3. Pel en snijd de knoflook fijn.

  4. Snijd 2 tomaten in blokjes.

  5. Verwijder indien nodig het vel van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes.

  6. Hak de peterselie fijn.

  7. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui, knoflook en chorizo circa 5 minuten. Voeg de tomaten en peterselie toe en bak 3 minuten mee.

  8. Schenk de wijn erbij en voeg de mosselen toe. Leg een deksel op de pan en gaar de mosselen 5 minuten. Schud de pan een keer om en gaar de mosselen tot ze openstaan.

 

Smakelijk!

Liefs Suzanne

Bron: Spaanse mosselen met tomatensalade - 24Kitchen