Mosselen spaanse wijze
Ingrediënten:
2 personen
- 2 kg mosselen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 trostomaten
- 1 chorizo
- 1/2 bos bladpeterselie
- olijfolie om in te bakken
- 200 ml witte wijn
Bereiding:
24 MINUTEN
- Was en controleer de mosselen. Gooi drijvende mosselen, kapotte exemplaren en mosselen die niet sluiten na een tikje weg.
-
Pel en snipper de ui
-
Pel en snijd de knoflook fijn.
-
Snijd 2 tomaten in blokjes.
-
Verwijder indien nodig het vel van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui, knoflook en chorizo circa 5 minuten. Voeg de tomaten en peterselie toe en bak 3 minuten mee.
-
Schenk de wijn erbij en voeg de mosselen toe. Leg een deksel op de pan en gaar de mosselen 5 minuten. Schud de pan een keer om en gaar de mosselen tot ze openstaan.
Smakelijk!
Liefs Suzanne