kip ala kfc
Let op! De kip wordt in een aantal stappen voorbereid en dit kost in het totaal 20 uur
Ingrediënten voor stap 1 het pekelen:
1 hele kip of 8 kippenpoten
handje peperkorrels (heel)
100 gr lichte basterdsuiker
paar takjes tijm
4 laurier blaadjes (gebruik je verse gebruik er dan 2, de smaak hiervan is krachtiger)
4 tenen knoflook (heel)
100 gr zout
2 x 400 ml water
Ingrediënten voor stap 2:
500ml karnemelk
Ingrediënten voor stap 3 het kruiden:
200gr bloem
1tl bakpoeder
1tl paprika poeder
1tl cayenne peper
1tl uienpoeder
1tl knoflookpoeder
peper en zout
Stap 1 pekelen:
Breng 400ml water aan de kook.
Voeg het zout en basterdsuiker toe.
Goed doorroeren totdat alles is opgelost.
Van het vuur halen en de overige ingrediënten (voor het pekelen) toevoegen. Ook de overige 400ml water.
Dit geheel af laten koelen.
Doe de kip in een schaal samen met het afgekoelde mengsel (water+kruiden).
Laat dit 20 uur afgedekt in de koeling staan
Stap 2:
Haal de kip uit het water/kruiden mengsel en stop alles in een zak (welke je goed kan afsluiten).
Voeg de karnemelk toe, genoeg totdat de kip onder staat.
Sluit de zak en laat dit 8 uur trekken in de koeling.
Stap 3:
Verwarm de oven voor op 170 graden en de frituur op 180 graden.
Meng alle ingrediënten voor stap 3 goed door elkaar.
Haal de kip één voor één goed door het bloemmengsel (zorg dat de kip een beetje is uitgelekt).
Bak de kip 5 minuten bruin en krokant in de frituur.
Nu gaan ze nog 30 minuten in de oven (leg wel een bakpapiertje on de kip)
Veel succes en geniet er van.
Liefs Suzanne