Ingrediënten:
- 80 g (volkoren) havermout
- 3 el chiazaad of lijnzaad
- 25 g kokoschips
- 3 el pindakaas
- 3 el ahorn- of agavesiroop of honing
- 1 el kaneel of koekkruiden
- optioneel ongebrande/ongezouten notenmix
Bereiding:
1. Voeg de havermout samen met de chiazaadjes en kokosvlokken in een pan en rooster ze ongeveer 3 minuten op een middelhoog vuur. Het is belangrijk dat je een goede pan met antiaanbaklaag gebruikt en regelmatig even roert zodat het niet aanbrandt
2. Voeg nu de kaneel en ahornsiroop toe en roer het door elkaar zodat het goed verdeeld is over de havervlokken
3. Voeg tot slot de pindakaas toe en bak de granola al roerend nog 2 minuutjes op een middelhoog vuurtje
4. Laat de granola even afkoelen zodat hij lekker crunchy wordt en doe hem in een weckpot of luchtdichte pot; je kan de granola nu zo’n 1-2 weken bewaren!
Veel succes en geniet er van.
Liefs Suzanne
Bron: 24kitchen