Appelchips

Ingrediënten:

- 2 appels (Let op! Het bergje op de foto is wat je ongeveer overhoudt van 2 appels) 

- scheutje citroen

- kaneel

Nodig; oven, geduld

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 100 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Was de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd of schaaf de appels (met schil) in hele dunne plakjes. Doe de plakjes appel in een kom en meng dit met kaneel en citroensap. Zorg ervoor dat alle plakjes appel met een beetje kaneel bedekt zijn.

Leg de plakjes appel op de bakplaat (probeer de plakjes niet op elkaar te leggen, je krijgt ze straks moeilijk los). Plaats de bakplaat in het midden van de oven, en verwarm dit ongeveer 2,5 uur (mijn oven had 2 uur en 10 minuten nodig).
Na 2,5 uur zijn de plakjes appel lekker knapperig geworden. Als jouw plakjes appel nog niet helemaal krokant zijn, haal ze dan evengoed uit de oven. Bij het afkoelen worden ze nog wat harder.

Je kunt de appelchips een paar dagen bewaren in een luchtdicht bakje. Maar bij ons was bij ons niet nodig!

 

Veel succes en geniet er van.

Liefs Suzanne

Bron: http://www.brendakookt.nl/2013/05/17/appelchips/