mexicaanse balletjes op basis van bonen en mais

Ingrediënten ca. 20 balletjes:

  • 3 lente-uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100gr zwarte bonen uitgelekt, gekookt
  • 150gr mais, uit blik
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 80gr havervlokken of havermout
  • 1 ei, losgeklopt
  • 3 theelepels komijn
  • 2 theelepels cayennepeper
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

 

Bereiding:

Verhit wat olie in de pan en fruit de lente-ui 2 minuten tot hij begint te kleuren. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Door de tomatenpuree even kort mee te bakken haal je het zure uit de puree.

Zet het vuur uit.

Doe de lente-ui, knoflook en de rest van de ingrediënten in de keukenmachine.

Meng tot een stevige massa. Het hoeft niet helemaal glad te zijn, stukjes zijn juist lekker!

Breng op smaak met peper en zout.

Is het beslag te vochtig, voeg dan nog een beetje havervlokken (of havemout) toe.

 

Ik vind het lekkerder als ze even in de pan/olie zijn gebakken en daarna verder opwarmen in de oven (op 180®).

Zo zijn net wat krokanter en minder droog.

 

Veel succes en geniet er van.

Liefs Suzanne

 

Bron: kookboek vegabijbel