kroketten van hard gekookte eieren

Ingrediënten:

Voor 6 personen

• 8 eieren
• 2 eetl. olijfolie (plus iets extra's)
• 25 gr boter
• 4 eetl. bloem
• 7 1/2 dl melk
• 80-120 gr fijn broodkruim (paneermeel)
• zonnebloemolie om in te frituren
•  zout
 

Bereiding:

Kook 6 van de eieren hard.

Pel ze, halveer ze in de lengte en snijd elke helft in 3 stukken.

Kwast een bakplaat in met olijfolie.

Smelt de boter met de olijfolie in een pan.

Strooi er de bloem bij en bak het mengsel al roerend 2 minuten.

Roer er geleidelijk de melk door.

Voeg zout naar smaak toe en laat de saus al roerend 10 minuten pruttelen.

Haal de pan van het vuur.

Haal met behulp van 2 lepels de stuk ei één voor één door de saus en leg ze op de bakplaat.

Laat ze 1 uur afkoelen.

Klop de rest van de eieren los in een diep bord en doe het broodkruim (paneermeel) in een ander diep bord.

Haal de stukjes ei eerst door het losgeklopt ei en dan door het broodkruim (paneermeel).

Verhit de zonnebloemolie in een (frituur)pan tot 180-190 graden (of tot een stukje oud brood in 30 se, bruin is).

Bak de eieren in porties goudbruin.

Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

 

Veel succes en geniet er van.

Liefs Suzanne