salsasaus

Ingrediënten:

 

  • 1 eetl olie 
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1/2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper, heel fijn gesneden (en zonder zaadjes)
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • snufje zout, peper en suiker
  • 400gr tomaten blokjes uit blik

 optioneel tomatenpuree (ik heb het niet gebruikt)

     

    Bereiding:

    Verhit de olie in een pan met dikke bodem.

    Voeg de ui en paprika toe en bak die langzaam enigszins zacht.

    Hak de spaanse peper en voeg die samen met de komijn, koriander en knoflook toe.

    Bak nog 2-3 minuten.

    Voeg suiker, zout, peper en de tomaten blokjes met sap toe.

    Kook de saus nog 5-6 minuten op een matig vuur zodat deze indikt.

    (Voeg eventueel de tomatenpuree toe voor de kleur).

     

    Veel succes en geniet er van.

    Liefs Suzanne