Surinaamse kip

Ingrediënten:

4 personen

- 1/2 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1/2 pepertje zonder zaadlijsten (rode peper of sterker naar smaak)
– 4 kippenpoten in tweeën gehakt
– 1 klein, vierkant Maggiblokje (vind je bij de supermarkt of toko, rood/geel doosje of kuipje )
– flinke snuf zwarte peper
– snufje pimentpoeder
– 4el sojasaus
– 2el zoete ketjap

Bereiding:

Marineer het vlees minimaal 8 uur van te voren voor een optimale smaak. Of nog beter, marineer het een dag van te voren. Zet het goed afgedekt in de koelkast en laat de marinade rustig zijn werk doen.

Voor de marinade hak je de ui, knoflook en het pepertje helemaal fijn in een hakmolen. Leg de kipstukken in een platte schaal en schep daar het gehakte uimengsel op. Verkruimel het Maggiblokje en strooi dit samen met de peper en pimentpoeder erbij. Schenk de sojasaus en zoete ketjap erbij en smeer de kip heel goed in met je handen. Zorg dat de kip goed bedekt is met het gehakte uimengsel, dek daarna de schaal af en zet deze in de koelkast.

Een uur voordat je gaat eten, verwarm je de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hier de kipstukken op. Zet het bakblik in de oven en bak de kip zeker 45-50 minuten in de oven. Wees niet bang dat de kip uitdroogt, dit komt echt goed. Op het moment dat de kip bijna donkerbruin wordt, haal je het bakblik uit de oven. 

 

Smakelijk!

Liefs Suzanne

Bron: http://www.francescakookt.nl/surinaamse-kip/