Surinaamse nasi
Ingrediënten:
3-4 personen
500gr basmati rijst
1 winterpeen
250 erwten (fijn, diepvries)
250 kipfilet in kleine stukjes gesneden en even in kippenbouillon gekookt
5 eetl Nasi Trafasie (FajaLobi > Toko)
1 tl Trassie Trafasie (FajaLobi > Toko)
boter /olie om te bakken
eventueel: wat gesneden prei
Bereiding:
Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzingen
Kippen stukjes even gaar koken in kippenbouillon (vocht kun je bewaren als basis voor soep of saus) en afgieten
Wortel (en prei) bakken in boter/olie, erwtjes toevoegen en alles ongeveer 5 minuten roerbakken
Kippenstukjes toevoegen en 2 minuten mee bakken.
5 eetl Nasi Trafasie en 1 tl Trassie Trafasie toevoegen en alles ongeveer 5 minuten roerbakken.
Goed blijven omscheppen
Vervolgens de gekookte rijst toevoegen en alles heel goed mengen. Alle rijstkorrels moeten een bruine kleur hebben.
Smakelijk!
Liefs Suzanne
Lekker met zoetzure kommer, kroepoek, eireepjes, Surinaamse kip of Indische saté