Chocoballetjes
Ingrediënten:
Voor circa 12 stuks:
Nodig; keukenmachine, kleine pan, schaal of extra pan, geduld
Bereiding:
Doe de noten en kokos in de keukenmachine en hak tot fijn gruis. Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de honing toe aan het noten-kokos mengsel, meng goed door en zet even 5 minuten in de koelkast.
Haal de vulling van de chocoballetjes weer uit de koelkast en maak er mooie balletjes van, ongeveer ter grootte van een flinke kers. Zet de balletjes nu voor 15 minuten in de koelkast, zodat ze goed kunnen opstijven.
Smelt ondertussen de chocola au bain marie door een schaal of pan in een tweede pan met een laagje water te plaatsen. Zet de pan op het vuur en doe de chocola in de schaal of in de bovenste pan en laat de chocola op laag vuur smelten.
Haal de kokos noten balletjes (kokosnotenballetjes, ja toch!) uit de koelkast en gebruik een vork of kleine lepel om ze voorzichtig 1 voor 1 in de gesmolten chocola te dopen, draai goed rond zodat ze helemaal voorzien zijn van een laagje chocola en leg de balletjes dan op een schoon bord.
De chocoladeballetjes met kokos en noten mogen nu weer de koelkast in, geef ze minstens 3 uur de tijd om uit te harden. En daarna lekker snoepen maar!
Veel succes en geniet er van.
Liefs Suzanne
Bron: http://www.mindyourfeed.nl/recepten/zoet/chocoballetjes-met-kokos-en-noten/