zandkoekjes

Ingrediënten:

 

  • 125 g zachte boter
  • 75 g poedersuiker
  • 2 tl vanillesuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 135 g bloem
  • 1 el cacaopoeder

 

Nodig; plasticfolie, deegroller, figuurstekers, bakpapier, oven 

 

 

Bereiding:

Kneed de boter, poedersuiker, vanillesuiker, zout en bloem tot een soepel deeg.

Verdeel het deeg in 2 helften en kneed door één deel het cacaopoeder.

Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 ºC.

Bestuif het aanrecht met bloem en rol de twee soorten deeg uit tot een plak van circa 4 millimeter dik.

Steek figuurtjes uit naar wens.

Leg de figuurtjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar

 

Veel succes en geniet er van.

Liefs Suzanne

Bron: http://www.24kitchen.nl/shows/rudolphsbakery/recepten/zandkoekjes